Ukrayna sınır muhafızları başka birinin pasaportunu kullanan kızı gözaltına aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dün Lviv’e bağlı Krakivets kontrol noktasında sınır muhafızları üzerinde başkasına ait Fransız pasaportuyla sınırı geçmek isteyen bir Türk vatandaşı kızı sınır geçişi sırasında yakaladı.

Polonya’ya giden otobüsün yolcularından biri kontrol sırasında görevliye Fransız pasaportu verdi. Ancak teftiş sırasında sınır kontrol müfettişlerinin pasaport konusunda şüpheleri oluştu. 19 yaşındaki kızın aslında Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Fransa’ya seyahat etmek için orada yaşayan 25 yaşındaki akrabasının pasaportunu aldığını itiraf etti.

Rusya, Ocak sonunda Ukrayna’ya saldırmaya hazırlanıyor

Sınır muhafızları pasaporta el koydu ve kızın sınırı geçmesine izin vermedi; davanın tüm koşullarını belirlemek ve adalete teslim etmek için onu sınır birimine götürdü.

Başka bir vakada ise “İstanbul – Lviv” uçuşundaki yolcuların kontrolü sırasında, 30 yaşındaki Türkiye vatandaşının belgelerine ilişkin Interpol veri tabanında tutuklama talebi bulundu. Kiev’deki Interpol Ukrbureau çalışanları, Katarlı kolluk kuvvetlerinin sahtekarlık suçundan yabancıyı aradığını doğruladı. Türk vatandaşı kadın Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Yeni belgelerle Holodomor dehşeti: Ukrayna köylü sınıfının yüzde 50’si öldü

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com