Ukrayna siber polisinden, 20 online kumarhane oluşturan ve yöneten şirkete baskın

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Emniyeti basın servisinden bildirildiğine göre, siber polis görevlileri anahtar teslimi online kumarhane kuran ve işleten şirkete baskın düzenleyerek şirketin yasadışı faaliyetlerini durdurdu, şirketin aylık kârının yarım milyon dolar üzerinde.

Ukrayna siber polisinden, 20 online kumarhane oluşturan ve yöneten şirkete baskın

Siber polis, suç örgütü üyelerinin Ukrayna’da web ve online oyun geliştirilmesi için bir şirket kurduğunu; bunun yerine, online kumarhanelerin oluşturulması, teknik desteği ve müşteri hizmetlerini sağladıkları tespit edildi.

Online kumarhanelerin teknik desteği için 80’den fazla IT uzmanının şirkette çalıştığı belirlendi.

Şirketin 20 bin dolar karşılığında ve sürekli desteğiyle bir online kumarhane sattığı; ayrıca ek 100 bin dolar karşılığında, online olarak tanıtmak ve yeni kullanıcıları çekmek için İnternet pazarlama araçları kullandıkları belirtildi.

Faaliyetleri engellenen şirketin 20’den fazla online kumarhaneyi işlettiği ve kullanıcı veritabanının yarım milyon kişiyi bulduğu belirlendi. Kumarhane geliştiricilerinin ofisinde yapılan aramada bilgisayar ekipmanları, cep telefonları, taslak belgeler ve paraya el konuldu.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com