Ukrayna siber polisi, kripto para kullanarak 42 milyon doları yasallaştıran bir grubu ifşa etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna siber polisi, dünyanın en büyük dijital para borsası Binance’ten uzmanlarla birlikte, kripto para birimi aracılığıyla kara para aklamaya karışan üç kişiden oluşan bir grubu belirledi.

Ukrayna siber polis basın servisi tarafından verilen bilgiye göre kaçakçıların iki yıl boyunca 42 milyon dolarlık finansal işlemler gerçekleştirdiği belirlendi. Eylemleri nedeniyle üç sanık sekiz yıla kadar hapis cezasına çarptırılması beklenmektedir. Yargılama öncesi soruşturma süreci devam etmektedir.

Ukrayna emniyet siber polis departmanı başkanı Aleksandr Grinçak “Dijital para piyasasında uluslararası şirketlere yönelik hacker saldırılarından alınan para, kötü amaçlı yazılımların dağıtımı, yabancı şirketlerin ve vatandaşların banka hesaplarından para çalınması, Siber Polis Departmanı’nın Binance ile yapılan işbirliği ve onların metodolojik yardımı ile çok sayıda finansal işlem olması sebebiyle bu tür suçlara karışanların derhal tespit edilmesine katkıda bulunmuştur.” dedi.

Bakanlık, siber polisin mevcut mevzuat çerçevesinde, kripto para birimlerinin dolaşımıyla ilgili suç ve tehditlere etkin bir şekilde karşı koymak için güvenlik konularında uluslararası araştırma gruplarıyla işbirliği yapmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com