Ukrayna, sera gazı emisyon seviyesini 1990 yılındaki değerine göre yüzde 35 azaltmayı onayladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, Paris İklim Değişikliği ile Mücadele Anlaşması kapsamında bulunan 1990 seviyelerine kıyasla, sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar %35’e kadar azaltma niyetini onayladı.

Ukrayna hükümeti tarafından yapılan açıklamada “Hükümet, Ukrayna’nın Paris Anlaşması’nda güncellenmiş Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkısını (NOV) onayladı. Yenilenebilir enerji kaynaklarını karbondan arındırarak ve geliştirerek, sera gazı emisyonlarını 1990 seviyesine göre %35’e varan oranda azaltmayı amaçlıyoruz. Ukrayna, iklim değişikliğine karşı mücadelede Avrupa Birliği ve ABD ile birleşerek ilerliyor.” dedi.

Güncellenen NOV, AB ile Ortaklık Anlaşması ve Enerji Topluluğu Anlaşması şartlarında öngörülen mevcut anlaşmaları entegre edeceğini belirten Ekoloji Bakanı Roman AbramovskiyArdından, çevresel finans sisteminde reform yapmayı ve Ukrayna İklim Fonu’nu oluşturmayı planlıyoruz. Ona gidecek fonlar yalnızca çevre koruma önlemlerine ve karbonsuzlaştırmaya yönlendirilecek.” dedi.

Ukrayna İş Derneği, Ukrayna’daki sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar sadece %40-45’e kadar azaltma potansiyeli olduğunu tahmin etmektedir.

Geçen yılın sonunda, AB ülkeleri, Avrupa Yeşil Anlaşmasını imzalayarak topraklarındaki sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 1990 seviyelerine kıyasla %55 oranında azaltmayı kabul ettikleri. Avrupa Parlamentosu iklim anlaşmasını Nisan 2021’de kabul etti.

ukrhaber.com

Ukrayna’da insansız bir uçak kullanılarak kargo paket teslimi rekoru kırıldı (video)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com