Ukrayna şehirlerinin kira uygunluğuna göre sıralaması yayınlandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Tek odalı bir apartman dairesinin kiralama fiyatı Odessa’da zirve yaptı. Kiev’de aylık 13,420 UAH seviyesinde gerçekleşirken, Odessa’da 10,220 UAH seviyesine ulaştı. Kirâ / Gelir oranında ise en yüksek oran Odessa’da kaydedildi.

Kiralık-Daire

Dnipro, yüksek konut kiralama fiyatı açısından 10,020 bin UAH ile ilk üçe girdi. En ucuz daire kiralama fiyatı ise 4.090 UAH ile Kropivnitskiy’de oldu. Fiyatlar Ukrayna’daki 22 şehirde emlak piyasası ile ilgili önerileri inceleyen ve bunları ortalama ücretle karşılaştıran Picodi konut uygunluk derecelendirmesinde belirlenmiştir.

Ortalama kazanç hesaba katıldığında, 2020’nin ikinci çeyreğinde en yüksek ortalama aylık maaş Kiev’de kaydedildi. Vergilerden sonra 12.573 bin UAH. Ve incelenen 22 şehirden dördünde, Devlet İstatistik Servisi’nin son verilerine göre ortalama aylık ücret ayda 7 bin UAH’dan daha düşüktür.

Bir ailede 2 kişinin ortalama geliri olduğu düşünülerek bir hesaplama yapıldığında Kropivnitskiy sonrasında en erişilebilir şehirler Jitomir ve Nikolayev’dir. Ortalama olarak gelirlerinin sırasıyla % 35.5 ve % 35.7’sini kiraya ödemektedirler. Ancak Odessa sakinleri, tam tersine, gelirlerinin % 64’ünü kiralık konutlara harcamak zorunda kalıyor. Ardından, bir daire kiralamanın aile gelirinin % 59.7’sine eşit olduğu Dnipro gelmektedir. Sonrasında % 56 ile Lviv ve % 53.4 ile Kiev.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com