Ukrayna şehirlerini ziyaret eden Kiev Büyükelçisi Dnipro şehrindeydi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın şehirlerini kapsayan ziyaretlerini sürdüren Büyükelçi Güldere, Dnipro şehrinde yerel yetkililer, Türk işadamları ve vatandaşlar ile buluştu.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesabından açıklama yapan Güldere, Dnipro şehrindeki izlenimlerini şöyle aktardı:

Haftasonu, Ukrayna‘nın en önemli sanayi kentlerinden Dnipro’daydık.

Şehrin 245. yaşgününün coşkuyla kutlandığı etkinliklere katılmanın yanısıra, Belediye Başkanı Filatov’la ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve Dnipro’da faaliyet gösteren şirketlerimize dair konuları ele aldığımız bir sohbet gerçekleştirdik.

Ayrıca vatandaşlarımızla ve Kırım Tatar soydaşlarımızla buluştuk. TUİD Başkanıyla birlikte Dnipro ve civarında faaliyet gösteren şirketlerimizle biraraya geldik.

Şehrin metro hattı uzatma projesini hayata geçirmekte olan Limak İnşaatın çalışmalarını inceledik. Yerin 60 metre altında bu zor projeyi her gün biraz daha ileri taşıyan kardeşlerimizin azmini gördük, gurur duyduk.

Ukrayna şehirlerini ziyaret eden Kiev Büyükelçisi Kropivnitskiy’de idi

Ukrayna’nın tek Gümrük Üniversitesi Dnipro’da. Yönetim ve öğrenciler tarafından son derece sıcak karşılandığımız bu üniversiteye, müzelerinde sergilenmek üzere Türk Gümrük Muhafaza Üniforması hediye ettik. Anex Tur firmamızın desteğiyle Üniversitede Türkiye temalı bir sınıf kuruluyor. İnşallah onun açılışına da gelmeye çalışacağız.

Dnipro Belediyesine ve şirketlerimize nazik evsahiplikleri için teşekkür ediyoruz.

Bugün Doğuş İnşaatın Kremençuk yakınlarındaki şantiyesine uğrayıp Kiev’e döneceğiz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com