Ukrayna Sağlık Bakanlığı: Kiev dahil 11 bölge karantina hafifletme kriterlerini taşımıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aralarında başkent Kiev’in de bulunduğu 11 bölgenin karantinanın hafifletilmesi ile ilgili belirlenen kriterleri taşımadığı belirtildi.

Bu bölgeler arasında Volin, Dnipropetrovsk, Donetsk, Zakarpatya, Kiev, Lugansk, Nikolayev, Poltava, Rivne, Hmelnitkiy ve Çernovtsi bölgeleri bulunmaktadır.

Dnipropetrovsk, Donetsk, Lugansk, Nikolayev, Poltava ve Hmelnitskiy bölgeleri, yeterli laboratuvar testi yapmadığı için karantinayı azaltamaz.

Kiev ve diğer bölgelerde görülme sıklığı şu anda çok yüksektir, yani 100 bin kişi başına haftalık COVID-19 vakası sayısı 15.60’tır. Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriter ise 100 bin kişi başına 12’nin altında olmasıydı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko 23 Mayıs’ta, başkentte kısıtlamaların hafifletilmesinin bir sonraki aşamasına başlamasının planlandığı ve tüm normlara ve düzenlemelere uygun olduklarını belirterek “Başkentin üç kriterden birini karşılamadığını vurgulamak isterim: şehrin 100 bin kişi başına düşen hasta sayısı. Bu bir hafta önce Darnitskiy yetimhanesinde meydana gelen salgından ötürü oldu. Ancak, son 6 gün içinde başkentte hastalığın görülme sıklığı hükümet tarafından belirlenen normlar dahilindeydi.” dedi.

Hükümete itirazlarını ilettiğini belirten Kliçko Kiev’in ikinci aşamaya başlamasına izin verin. Ama herkese değil. Şehir ve iş hayatı için kritik olarak ihtiyaç duyulanlar.” diyerek bunları listeledi.

  • 23 Mayıs’tan itibaren kara toplu taşımacılığının başlaması;
  • 23 Mayıs’tan itibaren 1000 m2’ye kadar ticaret işletmelerinin çalışmalarına devam etmesi
  • 25 Mayıs’tan itibaren metroyu açın (şehir çöktüğü için)
  • Oyun ve spor alanlarını henüz AÇMAYIN.

Hükümetin tepkisini beklediğini belirten Kliçko .”Kiev’de yarın sabah acil durum komisyonu toplantısı yapılacak ve komisyon son kararı verecek” diye ekledi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com