Ukrayna Sağlık Bakanı, yeniden koronavirüs bulaşan hastaların kaydedildiğini belirtti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov 11 Aralık Cuma günü verdiği brifingde Ukrayna’da tekrarlanan koronavirüs enfeksiyonu vakalarının kayıt altına alınmaya başladığını söyledi.

3-5 ay önce hasta olanlar yeniden enfekte olduğuna dair kayıtların oluşmaya başladığını belirten Stepanov “Çernivtsi bölgesinde, Kirovograd bölgesinde ve diğer bölgelerde bu tür hastaları kaydetmeye başladık. Bunlar 3 ila 5 ay önce ilk hastalanan insanlar. Ve şimdi ikinci kez hastalanıyorlar.” dedi.

Bakan, koronavirüsü olan tüm hastaların elektronik olarak kayıt altına alındığını kaydetti.

Ayrıca bugün itibariyle hastanelerde 27,708 COVID-19 hastası olduğunu söyledi.

“COVID-19 hastaları ile durumu her gün vaka sayısı açısından biraz stabilize ettik. Ancak yine de tıbbi sistem oldukça yoğun bir modda çalışıyor. Şu anda hastanelerde yaklaşık 28 bin hasta bulunmakta. Kesin söylemek gerekirse 27 bin 708 hasta var. COVID-19 hastalarının tedavisine ayırdığımız yatak sayısını artırıyoruz.” dedi.

Ayrıca hastaneleri donatmanın ve gerekli sayıda uzmanın – bulaşıcı hastalık uzmanları, anesteziyologların – görevlendirmelerinin zaman aldığını belirtti.

Geçtiğimiz gün Ukrayna’da rekor sayıda hasta – 285 kişi – koronavirüsten öldü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com