Ukrayna Sağlık Bakanı ücretsiz aşılama planlarını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bir gün önce Ukrayna parlamentosu, tüm nüfus için koronavirüse karşı ücretsiz aşı sözü verirken, Sağlık Bakanlığı sadece yarısının ücretsiz aşılanacağını belirtti.

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, Ukrayna’da risk gruplarından yaklaşık 21 milyon kişinin ücretsiz koronavirüse karşı aşılanacağını söyledi.

“Sağlık Bakanlığı net bir aşılama planı geliştirdi ve devlet pahasına aşı yaptırmak zorunda olduğumuz riskli grupları belirledi. 21 milyona yakın bu tür insan var. Her şeyden önce sağlık çalışanlarının, çevrecilerin, yatılı okullarda kalanların, 60 yaş üstü olanların, eğitimcilerin, polislerin, muhafızların,ve eşlik eden hastalıkları olan kişilerin aşılanması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Bir gün önce Ukrayna Parlamentosu Verkhovna Rada, halkın COVID-19’a karşı ücretsiz aşılamasını tamamen devletin finanse edeceğini duyurdu.

ABD ve Kanada’da toplu aşılama başlatıldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com