Ukrayna Sağlık Bakanı COVID yatağı eksikliğini yalanladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, Pazartesi sabahı verdiği brifingde, koronavirüslü hastalar için yatak sayısı ile durumun kontrol altında olduğuna dair güvence verdi.

hastane yatak

Şu anda 53 binden fazla yatağın devreye alındığını ve gerektiğinde 90 bine çıkarılabileceğini belirtti.

Sağlık Bakanı “Durum baştan sona tamamen kontrol ediliyor. Yatak sayısındaki artışa dair net bir anlayışa sahibiz, bu anlayış somut olarak gerçekleştirildi; gerekli fonlar hem tedavi sürecinin kendisi, hem de yatak ve ekipman temini için tahsis edildi” dedi.

COVID yatak sayısının 90 bine çıkabileceğini kaydeden Bakan, “Ukrayna’da sahip olduğumuz tüm yatakların neredeyse % 50’si COVID-19’a tahsis edilecek.” dedi.

Aynı zamanda Kiev, Harkov ve Çerkassi bölgelerinde solunum cihazlı oksijenli yatak sayısının yetersiz olduğunu belirten Stepanov şu anda Ukrayna’da koronavirüslü hastalar için 53,445 yatak ayrıldığını; bunlardan 27,792’si dolu (yaklaşık% 52) iken 25,996 yatağın oksijen ve solunum cihazına erişimi bulunduğunu belirtti.

Stepanov “Evet, mevcut yatak sayısı açısından durumun oldukça sıkıntılı olduğu bölgelerimiz var. Genel olarak ülke genelinde 12,168 oksijenli yatağımız var ama durumun oldukça gergin olduğu bölgeler var. Bunlar Kiev, Çerkassi ve Harkov bölgeleri. Yeterli değil, bunu kabul ediyoruz.” dedi.

Ukrayna’da hafta içinde koronavirüs vakaları ile hastaneye kaldırılanların sayısında artış gözlendiğini hatırlatmak gerekir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com