Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı: “Polonya salgında 2 hafta ileride, bize rehber oluyor”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakan Yardımcısı Viktor Lyaşko Ukrayna’nın, ülkedeki epidemiyolojik durum ve diğer Avrupa ülkelerinin kararları dikkate alınarak, devlet sınır noktalarının açılacağını belirtti.

sınır noktaları Ukrayna

Korrespondent’in verdiği habere göre, Lyaşko “Her hafta, AB’de epidemiyoloji ve ulaşım bağlantılarından sorumlu ilgili bakanlıkların bir toplantısı yapılıyor. Hava bağlantılarının açılması ve turist yaz sezonunun başlaması ile ilgili olasılıkları konuşuyorlar. Bu hafta da tartışıldı ve karar henüz alınmadı. Ukrayna onları yakından takip ediyor,” dedi.

Lyaşko Ukrayna’nın insidans oranının dinamiklerine göre, Polonya’nın birkaç hafta gerisinde olduğunu, bu nedenle rehber ülke olarak seçildiğini belirtti.

“Bir kılavuz olarak, Polonya’yı kendimiz için daha fazla rehber olarak alıyoruz, çünkü benzer bir senaryoyu izliyoruz. Salgında sadece iki hafta daha ileride. Sınırları nasıl açtıklarını göreceğiz. Görüyorsunuz, koronavirüs yeni bir enfeksiyon türü, bu nedenle, gösterge niteliğinde tahminler yapmak zordur, nadiren doğrulanırlar.” diye özetledi.

Ayrıca Lyaşko metro açma kararının tamamen ülkedeki epidemiyolojik duruma bağlı olacağını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com