Ukrayna Rusya’nın Gaz Geçişi Sınırlandırmalarına Karşı Tedbir Alıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

“Naftogaz” başkanı Andrey Kobolev tarafından yapılan açıklamada Ukrtransgas şirketi ve Macar gaz iletim sistemi işletmecisi FGSZ Ukrayna ile Avrupa Birliği arasındaki gaz geçiş kapasitesini artırdı.

Kobolev “Bu aynı zamanda gaz ticaretinde büyük bir esneklik getirmektedir. Ukrayna pazarının istikrarı ve Gazprom tarafından gelebilecek şantaja karşı korunma sağlanacaktır … Mayıs ayının sonundan itibaren, Macar kesiminin kapasitesini % 14 oranında artırmak mümkün” dedi.

Macarların bakışı Ukraynalı ithalatçılar arasında önem arzetmektedir: 2016’da Ukraynalı ithalatçılar yaklaşık 1 milyar metreküp gaz ithal ettiler. 2018 yılında hacim 3,4 milyar metreküpe yükseldi.

“Naftogaz” başkanı, Rusya’nın “bir sonraki gaz savaşını” başlatmaya hazırlandığını, dolayısıyla Ukrayna ile AB arasındaki gaz geçişlerinin kapasitesini arttırmanın “bu sezon özellikle önemli” olduğunu hatırlattı.

Kaynak: finance.ua

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com