Ukrayna-Rusya arasındaki esir değişimi başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Savaş esiri olan Ukraynalı denizcilerin avukatı Nikolay Polozov, Rusya ile Ukrayna arasında mahkum değişimi sürecinin başladığını belirtti.

Polozov Facebook’a yazdığı mesajında  “Ukrayna savaş esirlerinin savunma ekibi, doğrulanmamış söylentiler ve serbest bırakılmalarına ilişkin söylentiler hakkında yorum yapmadı. Şimdi sürecin başladığını söyleyebiliriz.”

Polozov ayrıca, denizcilerin 7 Eylül sabahı Moskova’da bulunan gözaltı merkezinden ayrıldıklarını da doğruladı.

Esir değişimi kapsamında serbest bırakılmak üzere hazırlanan Ukraynalı siyasi mahkumların listesi Kasım 2018’in sonlarında Kerç Boğazı yakınında gözaltına alınan 24 denizcinin ve Rusya Federasyonu Ukrinform muhabiri Roman Susçenko da dahil olmak üzere mahkum olan 11 kişiden oluşuyordu.

Gün içinde yayınlanan haberlere göre Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, Ukrayna Güvenlik Servisi Şefi Ivan Bakanov ve Ukrayna Donanma Komutanı Igor Voronçenko, Borispol Uluslararası Havaalanı’na erkenden gittiler.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘de Ukraynalı tutsakları taşıyan uçağı karşılamak üzere Borispol Havaalanı’na geçti.

Uçağın Rusya’daki Vnukovo Havaalanı’ndan kalktığı doğrulandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan görüntüler:

Esir denizcilerle alakalı ukrhaber’deki diğer haberler.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com