Ukrayna-Polonya sınırında yasadışı göçmenler ve organizatör gözaltına alındı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Lviv Bölgesi Emniyeti insan ticareti ile ilgili suçlarla mücadele departmanı çalışanları Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Batı Bölge Müdürlüğü, Ukrayna Devlet Göç Hizmetleri ve Polonya Cumhuriyeti Sınır Muhafızları birimleri işbirliği içerisinde hareket etti.

14 Ocak’ta, ortak bir hareket sırasında kolluk kuvvetleri, Moldova Cumhuriyeti’nden Ukrayna’ya yasadışı yollarla gelen ve Lviv‘deki pansiyonlardan birinde Avrupa Birliği ülkelerine geçmek için bekleyen üç Türk vatandaşını yakaladı ve gözaltına aldı. Buna ek olarak, yasadışı transferin organizatörü de gözaltına alındı. Aynı baskın sırasında, Ukrayna topraklarında bulunan ve konaklama kurallarını ihlal eden bir Özbekistan vatandaşı da yakalandı.

Ayrıca, yasadışı organize olmuş bu kanalın ortaya çıkarılması ile, 16 Ocak’ta Ukrayna ve Polonya sınırında görevliler tarafından, AB ülkelerine geçmek isteyen 3 Türk vatandaşını daha gözaltına aldı.

Yasadışı göç kanalı organizatörleri Ukrayna Ceza Kanunu’nun “Ukrayna devlet sınırında kişilerin yasadışı transferi” maddesi gereği yargılanacakları belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com