Ukrayna-Polonya sınırında her iki taraftan yüzlerce TIR bekliyor (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı’nın başkanı, bu bölümü boşaltmak amacıyla Polonya sınır teşkilatının temsilcileriyle görüştüğü “Yagodin” kontrol noktasına geldi.

Ukrayna-Polonya sınırında her iki taraftan yüzlerce TIR bekliyor

İçişleri Bakanlığı basın servisi Devlet Sınır Muhafız Servisi Başkanı Sergey Deineko‘ya atıfta bulunarak Ukrayna ile Polonya arasındaki Yagodin kontrol noktasında, sınır muhafızları her iki tarafta birkaç yüz TIR’ın geçiş için beklediğini belirtti.

Açıklamada “Ukrayna’ya girmek için yaklaşık 800 TIR beklerken, Ukrayna’dan çıkmayı bekleyen TIR sayısı ise 300’ü bulmaktadır.” denildi.

"Маємо спільно координувати свої дії для ритмічного пропуску ТЗ", – Сергій Дейнеко

На в’їзд в Україну очікує майже 800 вантажних авто, а на виїзд близько 300 – така ситуація склалася на українсько-польському кордоні, у пункті пропуску «Ягодин».Голова ДПСУ Сергій Дейнеко прибув у пункт пропуску з метою проведення заходів, які сприятимуть якнайшвидшому розвантаженню цього напрямку.Детальніше – у нашому відео, та у попередніх публікаціях

Державна прикордонна служба України paylaştı: 20 Eylül 2020 Pazar

Deineko, bu yönün erken boşaltılmasını kolaylaştırmak için kontrol noktasına geldi.

Polonya Cumhuriyeti sınır muhafızı konutanı Albay Lukasz Zwik ile bir araya geldi. Toplantıya Ukrayna ve Polonya’nın tüm sınır kontrol servislerinin temsilcileri katıldı.

Durumu daha hızlı çözmenin yolları tartışıldı.

Hepsi birlikte kontrol noktasında kapsamlı önlemler alma, hızlı bilgi alışverişini sağlama ve araç sayısındaki artışa birlikte yanıt verme konusunda anlaştı.

Belarus ve Macaristan sınırında da benzer durumların gözlemlendiğini ve oraya da yetkililerin gönderildiği belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com