Ukrayna polisi gerektiğinde koronavirüs hastalarını zorla hastaneye yatıracaktır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanı Arsen Avakov’a göre, Ukrayna’da acil durum rejimi gereği koronavirüsün yayılmasını önlemek için, koronavirüs enfeksiyonu doğrulanmış kişilerin zorunlu olarak hastaneye yatırılması öngörülmektedir.

“Doktorun takdirine bağlı olarak, polis koronavirüs enfeksiyonu teşhisi konmuş bir kişinin zorla hastaneye yatırılmasını sağlayacaktır. Kendi kendine tecrit veya hastaneye yatış ihtiyacını ihmal edecek olanlar için idari tedbirler uygulanacaktır.”

Arsen Avakov

Ulusal Polis Başkanı “Koronavirüsün neden olduğu akut solunum yolu hastalığı COVID-19’un yayılmasını önlemeyi amaçlayan bazı kısıtlayıcı anti-salgın önlemler hakkında özellikle sağlık çalışanları ile temasa geçme zorunluluğu var, enfekte veya hastalığın semptomlarına sahip olan kişiler bir muayeneyi reddediyorlar. Bu tür insanların zorunlu olarak hastaneye yatırılması veya karantinaya girmeleri gerekir.” dedi.

Igor Klimenko

“Bu karara göre, polis, sağlık kurumlarının yazılı talebi üzerine, enfekte kişilerin muayene ve hastaneye yatırılması için ambulans ve özel ekipmanlara eşlik etmekle yükümlüdür.”

Igor Klimenko

Kaynak: pravda.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com