Ukrayna Parlementosu önünde çiftçiler polisle çatıştı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev polisinin basın servisi tarafından bildirildiğine göre kolluk kuvvetleri Kiev merkezinde hukukun üstünlüğünü korumak için çaba göstermeye devam ediyor.

Unian ajansının verdiği habere göre, “Üst üste ikinci gün, başkent polisi, Ukrayna Ulusal Muhafızlarının askeri personeli, Devlet Acil Durum Hizmetleri çalışanları, köpekli polisler, patlayıcı teknisyenleri ve sokak polisi, vatandaşların önceden düzenlenmiş kamu düzenine uygun toplu protesto olayları sırasında, eylemlerin barışçıl şekilde yürütülmesini sağlamak için yoğun olarak hizmet vermektedir ” denildi.

Polis, protestocuların hukuka uymalarını ve eylemlerini barışçıl bir şekilde yapmalarını istedi.

Dün Verkhovna Rada’nın yakınında arazi piyasası yasası protestoları sırasında, protestocuların kendi arasında ve kolluk kuvvetlerine karşı çatışmalar yaşandı. 17 kolluk kuvvetleri görevlisi ile iki protestocu yaralandı. 26 protestocu gözaltına alındı ve ardından serbest bırakıldı.

Çoğunluğu “Anavatan” ve “Özgürlük” partili 300 kadar insan bugün’de Parlemento binası önünde toprak reformuna karşı çıkarak protestolarını sürdürüyor.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com