Ukrayna ortak yapımı “Son Kale Hacıbey” ilk kez Türkiye’de gösterime girecek (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Film Stüdyosu’nun yapımcılığını üstlendiği “Son Kale Hacıbey” filmi 15 Ekim’de Ukrayna’da, 23 Ekim’de Türkiye’de gösterime giriyor.

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre “Gösterim, İstanbul’dan Antalya’ya ülke çapında 600 sinemada gerçekleşecek. Filmin dağıtımından Türk şirketi MarsMedia sorumlu. Fragmanın Türkçe versiyonunda sadece Ukraynaca konuşmalar altyazılıdır.”

Odessa Film Stüdyosu yönetim kurulu başkanı ve filmin genel yapımcısı Andrey Osipov‘un belirttiğine göre “Son Kale Hacıbey” filmi, Odessa film stüdyosunu yeni bir yüzyıla açan ilk sinema filmi.

Osipov “Yurtdışında geniş bir ulusal film gösterimi, sinema tarihimizdeki eşsiz bir olaydır. İlk kez bir Ukrayna filmi Türk gişesinde gösterilecek. Türkiye’de bu kadar çok ekranda birden olması son derece sevindirici. Ukrayna sinemasını, yabancı izleyicilere gururla sunacağız.” dedi.

18. yüzyıl sonlarında yaşanan Osmanlı-Rus Savaşı sırasında geçen filmde, Hacıbey Kalesi’ne yapılan kuşatmaya odaklanılıyor. Filmde, kuşatma sırasında esir alınan Ahmet Paşa ve kız Fatma’nın kurtulmak için verdiği mücadele konu ediliyor.

Film, Ukrayna Devlet Film Ajansı’nın desteğiyle Odessa Film Stüdyosu tarafından yapılmıştır. Filmin ortak yapımcıları: Gürcistan Uluslararası Film (Gürcistan), AISI filmi (Türkiye), A. Dovzhenko Ulusal Film Stüdyosu (Ukrayna), Ternopil Film Komisyonu (Ukrayna), “InsightMedia” film şirketi (Ukrayna).

Sahne Yönetmeni – Konstantin Konovalov;
Senaryo Mirza Davitaia‘nın katılımıyla Yevgeny Timoshenko, Konstantin Konovalov.
Yaratıcı Yapımcı – Zaza Urushadze (Gürcistan).
Görüntü yönetmeni – Vladimir Guyevsky.
Set Tasarımcısı – Vladimir Filippov.
Müzik – Mustafa Yazıcı.
Genel Yapımcı – Andrey Osipov (Ukrayna).
Yapımcılar – Yuri Kalinovsky (Ukrayna), Mirza Davitaya (Gürcistan), Erdal Küçük( Türkiye ), Önder Asru ( Türkiye ).
Sorumlu yapımcı – Alexander Omelyanov (Ukrayna).

Oyuncular: Alexander Sokolov, Deren Talu, Irakli Maruashvili, Ekaterina Shevchenko, Yurdaer Okur, Oleg Simonenko, Alexander Polovets, Georgy Deliev, Dmitry Rybalevsky, Denis Falyuta, Syukhan Samieli, Vyacheslav Ukrainsky, Vladimir Minyailo, Igor Volosovsky, Anatoly Dirinov

Çekimler Odessa Film Stüdyosu’nda, Akkerman Kalesi’nde, Karadeniz kıyısında ve Tuna Nehri’nde gerçekleşti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com