Ukrayna, organik tarım arazileri alanında ilk 20 ülke arasında

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, organik tarım arazisi alanındaki ilk 20 ülke arasında yer alıyor; ülkedeki organik tarım arazisi son 8 yılda % 54 arttı. Ancak, yerli organik tüketim açısından Ukrayna, Avrupa’da 25. sırada yer almaktadır.

Ukrayna’da çevre dostu ürünlerin bu kadar düşük tüketilmesinin sebebi, organik ürünün Ukrayna tüketicisine erişilememesini neden olan gelir seviyesi olduğu belirtilmektedir.

Endüstriden bir uzman “Nüfusun büyük bir kısmı, devletten kaynaklı güvensizlik, konu hakkındaki bilgisizlik ve düzenleme eksikliğinden ötürü “organik” etiketine güvenmiyor. Ayrıca, çok sayıda tüketici organik ürünlerin yararlarından ve farklılıklarından habersiz. Bence, organik ürünlerin okulda anlatılması gerekiyor.” dedi.

Bakınız: Ukrayna ve AB arasındaki tarım ürünleri ticaret cirosu 7.5 milyar dolar oldu

Uzman, Ukrayna’daki Avrupa ülkeleri arasında organik ve inorganik ürünler arasındaki fiyat farkının ortalama % 10-30 arasında değiştiğine, Avusturya’da % 59, İtalya’da % 66 ve İsveç’te % 109 olduğunu belirtti.

Kaynak: agro-business.com.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com