Ukrayna Ordusu Tanklarında ASELSAN Telsizleri

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Donetsk’in kuzeyinde yer alan Siverska’da bulunan Kuzey Ordusu’na ait tanklarda Aselsan’ın ürettiği telsizler yerleştirilmeye başlandı.

Silah ve Askeri Teçhizat Geliştirme Programına uygun olarak tedarik edilen telsizler askeri araçlara yerleştirilmektedir.

Aselsan’da Türk mühendislerince geliştirilen telsiz sistemi Ukrayna ordusunun elinde bulunan Motoral sistemleri ile etkileşim içinde de bulunarak Ukrayna ordusunun operasyonel etkileşimini arttırmaktadır. Askeri araçlara kurulan sistem ordunun ihtiyacını ergonomik bir şekilde karşılamaktadır.

Tanklara Yerleştirilen Telsiz Sistemi

Kurulan sistemlerde çalışacak olan askeri personelin eğitimi de gerçekleştirilmiştir.

2017 yılında Ukrayna’da açılan ihalede Silahlı Kuvvetlerin karşılaştırmalı testlerinin sonucunda ASELSAN’ın VHF radyo sistemleri ihaleyi kazanmıştı.

Bu süre zarfında, Ukrayna ile ASELSAN’ın liderliğinde hem ortak üretimin yapılması, hem de teknoloji transferini içeren bir dizi işbirliği anlaşması imzalandı.

Ayrıca bakınız: Ukrayna-Türkiye Ortak Yapımı SERDAR Tanksavar Füze Sistemi Başarıyla Test Edildi

ASELSAN Telsizlerinin Ukrayna’da Üretimi

ASELSAN ve Ukrayna STE firması arasında ASELSAN askeri telsiz ve iç konuşma sistemlerinin Ukrayna’da üretilmesi için mutabakata varılmıştı. Mutabakatın imzaları ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ve STE Genel Direktör Vekili Vladislav Belbas tarafından atılmıştı.

​Aselsan 09-12 Ekim 2018 tarihleri arasında Kiev’de düzenlenen Arms & Security Fuarına katılmıştı.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com