Ukrayna ordusu ilk 100 seri Alder füzesini teslim aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

ArmyInform ajansının bildirdiğine göre, ilk seri Alder füzesi Ukrayna ordusu envanterine girmeye başladı, 152 mm’lik mermiler satın alındı ve şimdi modernleştirilmiş Verba çoklu fırlatma roket sistemlerinin seri üretiminin yapılması bekleniyor.

İnterfax ajnasının haberinde “Bu yıl, ilk seri Alder füzesi Ukrayna ordusu envanterine girmeye başladı ve 2020 Ocak ayında başka teslimatlar olması bekleniyor. Ayrıca, ağır topçunun ihtiyaçları olan 152 mm mermilerde kullanılmak üzere yerli üreticilerden barut satın alındı. Ukroboronprom yakında Verba’nın seri üretimini yapacak, gerekli tüm testlerden geçirdi, hizmete sunulan çok sayıda fırlatma roketi sistemini modernize etmiştir.” denildi.

Bakınız: Ukrayna, Türkiye ile birlikte orta menzilli hava savunma sistemleri geliştirmeyi planlıyor

ArmyInform ayrıca 2019 yılında, 155 mm Bogdan’ın planlanan geliştirilme sürecindeki tamamlama, Türk müteahhit firma tarafından mühimmatın geç teslim edilmesi nedeniyle mümkün olamayacağını da bildirdi. Silahın testinin henüz gerçekleşmediği vurgulanmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com