Ukrayna, ordusu için 48 Türk yapımı SİHA satın almayı planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da başarıyla kullandığı Türk saldırı keşif uçağı Bayraktar TB2 modellerinden 48 adet satın alma hazırlığı yapıyor.

Ukrspetsexport genel müdürü Vadim Nostril tarafından ifade edildiğine göre Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin geliştirme programına göre 6-12 adet Bayraktar TB2 kompleksi (yani her kompleks için 6-12 kontrol istasyonu ve 3-4 dron) satın alınması planlanıyor.

Nostril “Bu nedenle Ukrayna, Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde hizmete sokmayı planladığı 48 dron almayı planlıyor” dedi.

Karşılaştırma için: Türkiye’nin güvenlik yapılarının tüm silahlanma süreci boyunca 107 adet “bayraktar” teslim edildi.

Ortak üretimin (dronların büyük birim montajı) Ukrayna’da yerelleştirileceği ve bunun gerçekleşeceği tesis için bir yer seçilmekte olduğunu belirten Nozdrya, kompleksin maliyetinin, Türkiye’nin kendisinin satın aldığı ithal bileşenler de dahil olmak üzere üçte bir oranında azalacağını söylüyor.

Şimdiye kadar Ukrayna, halihazırda satın alınan komplekslerin pilot operasyonuna devam ediyor: zorlu iklim koşullarına karşı dirençlerini belirliyorlar. Ukrspetsexport başkanı Bayraktar TB2’nin Ukrayna’ya satışının bu kontrolün sonuçlarına bağlı olduğunu vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com