Ukrayna Onur ve Özgürlük Günü’nü kutluyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da 21 Kasım Pazar günü Onur ve Özgürlük Günü olarak kutlanıyor. 2013 yılında, Onur Devrimi’nin başladığı ilk eylemler bu günde gerçekleşmişti. Ukrayna’nın tüm yerleşimlerinde anma etkinlikleri düzenlenecek.

Gün, modern Ukrayna tarihindeki iki önemli olayın başlangıcının onuruna 13 Kasım 2014 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesi uyarınca belirlendi. 2004 yılındaki Turuncu Devrim ile 2013’teki Onur Devrimi.

Onur ve Özgürlük Günü, 2005’ten 2011’e kadar 22 Kasım’da Turuncu Devrim onuruna kutlanan Özgürlük Günü’nün bir tür halefi oldu, ancak daha sonra kaldırıldı.

Ukrayna bu yıl tahıl hasadında rekor tazeliyor

Onur ve Özgürlük Günü vesilesiyle, Ukrayna’nın tüm yerleşim yerlerinde anma etkinlikleri düzenlenecek: kiliselerde dua edilecek, anıtlara çiçek bırakma ve anma törenleri yapılacak. Kiev’de de bir dizi etkinlik yapılacak. Özellikle, Cennetteki Yüz Kahramanları’nda dua edilirken “Onurumuzu kaybetmeyelim. Özgürlüğü savunun!” alayı yapılacak, Maidan’da ise “Maidan’ın Çizilmiş Tarihi” isimli bir sergi açılacak.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com