Ukrayna milletvekillerinden birinde koronavirüs enfeksiyonu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Halkın Hizmetkarı Partisi’nden Aleksander Kaçura, parlamenterlerden birinde koronavirüs Covid-19 enfeksiyonu tespit edildiğini bildirdi.

İnterfax ajansının haberine göre, Kiev’de devlet yönetimi, yerel özyönetim, bölgesel kalkınma ve kentsel planlama organizasyonu parlamento komitesinin toplantısında yaptığı konuşmada, “Bana verilen Sağlık Bakanlığı’nın onaylı belgesi: milletvekilinde virüs enfeksiyonu var” dedi.

Kaçura enfekte olan milletvekilinin adını söylemedi.

Enfekte insanların yardımcısının adını söylemedi. Ancak tartışma sırasında komite üyelerinden biri enfekte olan milletvekilinin Sergey Şakhov olduğunu belirtti.

Verkhovna Rada basın servisi Şakhov’un 17 Mart’ta yapılan olağanüstü meclis toplantısının yanı sıra olağanüstü bir başka meclis toplantısında da bulunmadığını söyledi.

Şakhov’un kendisi ise katıldığı bir online yayın sırasında koronavirüs konusunu reddetti.

Şakhov “Koronavirüs kafalarında, böyle saçmalıklar. Ateşim vardı, gerçekten doktorları aradım. Bu her zamanki grip. Şimdi kendimi iyi hissediyorum. Ve her türlü söylentiye başlayanların muhtemelen daha fazla paniğe ihtiyacı var” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com