Ukrayna milletvekili Yançenko açıkladı: Yolsuzluk ihbarı yapanlara sağlanacak olanaklar

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Halkın hizmetkarı Partisi’nden milletvekili olan Galina Yançenko tarafından yapılan açıklamada yolsuzlukla suçlananlar hakkındaki tasarıya göre, yalnızca üst düzey yolsuzluk görevlilerini yakalatanlar para ödülü için başvurabilirler.

“Örneğin, bazı devlet kurumlarında veya devlet kuruluşlarında veya başka bir alanda çalışıyorsunuz ve uzun süredir yolsuzluk gözlemliyorsunuz, muhtemelen 10 milyon dolardan fazla, yolsuzluğun içindeki bazı belirli isimleri biliyorsunuz, hatta bazı belgelere sahipsiniz. Bunu yasa uygulayıcıya rapor ettiniz, işte o zaman bir takım ayrıcalıklara sahip olacaksınız. Bu bir yasal koruma, size bir avukatın sağlanması, gerekirse, suçlayan kişi ve aile üyelerine koruma sağlanması ve ayrıca % 10’a kadar (maruz kalan tutarın) parasal bir ödül olarak verilmesi.” dedi.

Suçlayanların karşılaştığı asıl sorunun işlerini kaybetme ve istihdamla ilgili sorun yaşama riski olduğunu vurguladı.

Yançenko, “Bu parasal ödülün, bir yandan ihbarda bulunanları motive edecek ve bir yandan da yeni iş ararken yıllarca geçimlerini sağlayabilecek olanaklara sahip olmalarını sağlayacak kadar büyük olması önemlidir.” dedi.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com