Ukrayna Merkez Bankası politika faizini % 10’dan % 8’e düşürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası yaptığı açıklamada, Merkez Bankası’nın 24 Nisan’dan itibaren politika faiz oranını yıllık % 10’dan % 8’e düşürmeye karar verdiğini belirtti.

Merkez bankası tarafından yapılan açıklamada “Özellikle, Merkez Bankası bankaların likiditesini korumak ve bankalara borçlular için alternatifler getirme araçlarını genişletmek için alınan diğer önlemlerle birlikte, ekonominin bu zor zamanlarında halkı ve işletmeleri korumak ve karantina sonrasında ekonomik faaliyetlerini hızlı bir şekilde geri kazanmaları için gerekli teşvik sağlanacaktır. ” diyerek not edildi.

Merkez Bankası 2020 sonunda politika faiz oranı tahminini % 7’de tuttu.

Merkez Bankası karantina önlemleri ve işletme faaliyetlerinin zayıflaması nedeniyle tüketici talebindeki azalmanın enflasyon üzerinde beklenenden daha fazla baskı yapması ihtimaline karşı bu yıl para politikasında daha fazla gevşeme olasılığını dışlamadığını söylerek “Bu noktaya doğru hızlı gelişi değerlendiren Ulusal Banka, IMF ile müzakerelerin seyri, koronavirüs ile durumun gelişimi ve karantina önlemlerinin yanı sıra hükümetlerin ve diğer ülkelerin merkez bankalarının kriz karşıtı önlemleri dikkate alındı.” dedi.

Hatırlatma: NBU, bu yıl 31 Ocak’tan itibaren politika faiz oranını yıllık % 13.5’ten % 11’e düşürmüştü. 13 Mart’ta düzenleyici kurul, 1 puan daha düşürerek % 10’a düşürdü.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com