Ukrayna Merkez Bankası, NBU’ya oligark baskılarının arttığını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

NBU başkan yardımcısı Ekaterina Rojkova tarafından bildirildiğine göre Ukrayna Merkez Bankası (NBU) binasının önünde eylemde bulunan protestocular, Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinin evlerine yakın bölgelerde de protesto gösterileri başlattılar.

“Şafakta, evimin yakınında bir hoparlörü ve afişleri olan bilinmeyen bir grup insanları uyandırdı, kızımı ve komşularımı korkuttu, bana ve NBU’da görevli meslektaşlarıma çamur attılar. Polisi aradıktan sonra afişleri evimin yakınında hakaretlerle birllkte bırakarak gittiler.” dedi.

Protestocular 2 Aralık’ta, Merkez Bankası başkanı Yakov Smoliy’in yaşadığı evin yakınında da benzer eylemlerde bulundular.

Bakınız: Ukrayna Merkez Bankası Kurulu, oligark Kolomoyskiy’nin protestoları yönlendirdiğini söyledi

Merkez başkanı yardımcısı mitinglerin, oligarklar ve Merkez Bankasından finansman kredileri için yeniden borç almaya çalıştığı iflas eden bankaların sahipleri tarafından düzenlendiğini söyledi.

“Ama bizi 90’lı yılların çeteleştirme yöntemleri ile korkutma girişimleri başarısız olacak. Güvenlik makamlarıyla irtibata geçeceğiz. Uluslararası kuruluşlar, medya ve uzman topluluğunu bu zor zamanlarda NBU’ya destek vermeye teşvik edeceğiz.” dedi.

Не знаю, як починався сьогодні ваш день, а мій почався з того, що я не змогла відправити доньку до школи. Причина – на…

Катерина Рожкова paylaştı: 3 Aralık 2019 Salı

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com