Ukrayna Meclisi, ulusal polisin mali suçlar araştırma bölümünü kaldırıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

2 Eylül 2019 Pazartesi günü yapılan toplantıda Bakanlar kurulu, Ulusal Polisin Mali Suçlar departmanını kaldırma kararını aldı.

Bu konu hakkında açıklama yapan “Artık polisin mali suçlara karışmaya hakkı yoktur. Bugün itibari ile bu departmanı feshetmiş bulunuyoruz. Departmanı tasfiye etmemizin sebebi görevini yerine getirme özelliğini yitirmesinden kaynaklanmaktadır. Yakın gelecekte meclisin, yeni bir mali denetim organı oluşturulması için çalışmalarımızı desteklemesini bekliyoruz. Bölümün tasfiyesi kağıt üzerinde kalmayacaktır, polis reformunda da pekiştirilecektir. Dürüst ve de profesyonel insanların varlığı ile bu departmanı yeniden oluşturacağız.” diye belirtti.

Bu departmanda çalışan memurların yeni devlet kurumlarında farklı görevlere aktarılacağı söylendi. Ayrıca SBU ve İçişleri Bakanlığı’nda ekonomik suçlarla mücadele ve vergi kaçakçılığı bölümlerinin çalışanlarının da yeni kurumlara devredileceği belirtildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com