Ukrayna Meclisi Pereyaslav-Hmelnitski’nin tarihi adına dönmesini destekledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Pereyaslav Ulusal Tarih ve Etnografya Müzesi

Ukrayna Meclisi’nin basın sekreteri Olga Tuniy tarafından verilen bilgiye göre Bölgesel Kalkınma ve Kentsel Planlama Teşkilatı Verkhovna Rada Komitesi, Kiev bölgesinde bulunan Pereyaslav-Hmelnitski şehrinin tarihi adı Pereyaslav’a geri dönme kararını destekledi.

Tuniy “Tarihi isim benim memleketim Pereyaslav’a geri veriliyor. Bugün Verkhovna Rada Bölgesel Kalkınma ve Kentsel Planlama Komitesi toplantısında, milletvekilleri Pereyaslav-Hmelnitski’nin ismini değiştirme kararını oybirliği ile desteklediler. Pereyaslav’a” dedi.

Pereyaslav şehrinin adı, 1943’te Sovyetler Birliği döneminde Pereyaslav-Hmelnitski olarak değiştirilmişti. 2017 yılında, Belediye Meclisi üyeleri ve daha sonra Kiev Bölge Konseyi, tarihi ismin şehre geri verilmesini destekledi. 2018’de, ilgili 8307 sayılı karar taslağı Verkhovna Rada’ya sunuldu, ancak 29 Ağustos 2019’da gündeme alındı.

Bakınız: Ukrayna’nın yaşayan müze şehri

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com