Ukrayna Meclisi bu yıl kripto madenciliğini meşrulaştırmayı bekliyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Milletvekilleri, bu yıl Ukrayna’da kripto varlıklarını ve bunlarla ilgili faaliyetleri düzenleyecek yasaları kabul etmeyi planlıyorlar.

Daha önce Bakanlar Kurulu’nda, 2-3 yıl içinde kriptoopara madenciliğini yasallaştırmayı planladıklarını bildirmişlerdi.

Özellikle, milletvekilleri “madencilik”, “sanal varlık”, “kripto varlık” ve diğerleri için kavramları tanımlayarak ”Vergi Kodunu” düzenlemeyi beklemektedir.

“Ayrıca, iki hafta içinde varlıkların tokenization’u hakkında bir yasa tasarısı yayınlayacağız. Potansiyel olarak, bu, Blockchain tarafından benzeri görülmemiş şeffaflıkta olan yüz milyarlarca dolar değerindeki şirket ve devlet varlıklarının tanımlanmasıdır.” denildi.

Bakınız: Ukrayna’da Dijital Para Çalışmaları Son Sürat Devam Ediyor

Başbakan, Parlamentodaki ilgili yasa tasarılarının en az 50 milletvekilinin imzası ile önerileceğini söyledi.

Milletvekili Aleksey Zhmerenetsky “Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’nin yasa tasarılarını hızlı bir şekilde değerlendirmesi için acil olarak düzenleyeceğiz, çünkü bu ekonomik büyüme için milyarlarca dolarlık büyük bir potansiyel.“ dedi ve “Yeni yıldan önce Ukrayna’da yeni bir Blockchain ekonomisi dönemi başlatacağız.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com