Ukrayna Maliye Bakanlığı özel şirketlere alkol üretimi için ilk ruhsatları verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Kamu İktisadi Teşebbüsü “Ukrspirt” Müdürü Sergey Bleskun, Ukrayna Maliye Bakanlığı’nın özel şirketlere alkol üretimi için lisansları vermeye başladığını açıkladı.

Ukrayna Maliye Bakanlığı özel şirketlere alkol üretimi için ilk ruhsatları verdi

“Ukrspirt” Müdürü Sergey Bleskun Facebook sayfasından yaptığı açıklamada “Bir aydır, 1 Temmuz’dan bu yana Ukrayna Kamu İktisadi Teşebbüsü Ukrspirt artık tekel konumunda değil. Maliye Bakanlığı diğer fabrikalara alkol üretimi için lisanslar verdi. Bu endüstri için büyük bir adım ve Ukrspirt için bazı değişiklikleri de beraberinde getiriyor. Özellikle müşterilerimizin sayısı giderek azalacaktır. Şirketler eski tekelciden alkol almak zorunda değiller ve koşulların daha uygun olduğu yerlerden satın alabilecekler. Bu beklenen birşeydi ve şu anda oluyor. Açık piyasa böyle işliyor.” diye yazdı.

Bleskun ayrıca Ukrspirt’in özelleştirilmesini ertelemenin imkansız olduğunu belirtti.

“İşletmenin fabrikalarının gereksiz hale gelmesi ile aynı olacak. Bu olay çeşidi benim için kabul edilemez. Bu nedenle, bir kez daha Devlet Teşkilatı “Ukrspirt” in üretim fabrikalarının öncelikle özelleştirilmesine duyulan ihtiyacı vurguladım! Ve burada Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu ve Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı’nın profesyonel ve güçlü ekibi ile aynı düşüncedeyiz.” dedi.

“Ukrspirt” direktörü demonopolizasyon ile ilgili olarak, devlet tarafından alkol üretim ve satış hacminin kontrol edilmesinin önemli olduğu belirtilerek “Daha önce, tüm satış hacimlerini kontrol edebiliyorduk; hem kendi tesislerimiz, hem de diğer tesislerde, alıcılara göre ne kadar alkol satıldığını görebiliyorduk, artık böyle bir fırsatımız yok.” diye belirtti.

  • Ukrayna’da alkol üretimi ile ilgili devlet tekeli 1 Temmuz’da sona erdi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com