Ukrayna-Macaristan Sınırında Türk Vatandaşı 30 Kg Eroinle Yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçtiğimiz öğleden sonra Ukrayna-Macaristan sınırındaki Devlet Sınır Muhafızları Servisi, SBU ve DFS tarafından düzenlenen ortak operasyonda 30 kilogramdan fazla eroin ele geçirildi.

Mukaçevo bölgesindeki sınır muhafızları tarafından “Luzhanka” kontrol noktasında bir arabada uyuşturucu bulunduğu tespit edildi. 35 yaşında ve Türk vatandaşı olduğu belirtilen uyuşturucu kuryesi, Alman plakalı Renault marka arabanın arka koltuğuna yerleştirilmiş şekilde uyuşturucu taşıyordu.

59 paket şeklinde hazırlanmış eroinin 30 kg 750 gr olduğu belirtildi.

Türk vatandaşı, ele geçirilen madde ve araçla birlikte ÇKP’nin 208. maddesi uyarınca UBS çalışanları tarafından gözaltına alındı.

Ukrayna Ceza Kanunu’nun 305. Maddesinde (uyuşturucu, psikotropik maddeler, bunların analogları veya öncülleri ve kaçakçılığı ile ilgili) öngörülen cezai suçun tespiti konusunda UDRR’ye bilgi göndermesi için Transkarpatya bölgesindeki UBU soruşturma departmanına iletildi.

Kaynak: Dpsu.gov.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com