Ukrayna listeyi güncelledi: Rusya, Belarus ve BAE de artık kırmızı listede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

11 Ocak’ta, Ukrayna Sağlık Bakanlığı kırmızı bölgedeki ülkelerin yeni bir listesini yayınladı ve bu listeye giren ülke sayısını yükselterek 78’e çıkarttı. Yeni liste 7 Ocak 2021 tarihli ve tatiller nedeniyle gecikmeli olarak yayınlandı.

Yapılan testlere göre, listedeki önemli artış, Ukrayna’da COVID-19 insidansındaki düşüşten kaynaklandı. Ukrayna’da koronavirüs vaka oranı 100 bin kişi bazında son 14 günde 315.3’ten 106.8’e geriledi. Buna göre, bu göstergenin daha yüksek olduğu tüm ülkeler kırmızı bölgeye düştü.

Türkiye’de 100 bin kişide vaka oranı ise 277.3 oldu. Bir önceki listede bu oran 411.9 idi. Oransal olarak Türkiye’deki insidans Ukrayna’nın iki katından yüksek olduğu için birkaç hafta daha Türkiye’nin kırmızı listede kalması beklenmelidir.

Güncellenen kırmızı liste, Ukraynalı turistlere açık olan Rusya, Belarus, Dominik Cumhuriyeti ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni içeriyor. İrlanda, İspanya, Malta, Fransa, Kanada, Arnavutluk, Bosna Hersek, Ermenistan, Tunus, Belçika, Bulgaristan, Norveç de yeşil bölgeden kırmızı bölgeye geçti.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı bu defa hiçbir ülkeyi kırmızıdan yeşil bölgeye devretmedi. Ukrayna’dan gelen turistlere açık olan popüler turistik destinasyonlardan sadece Mısır yeşil bölge listesinde kaldı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com