Ukrayna küresel kripto varlık algı endeksinde ilk 5’e girdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, 2021 yılı için Amerikan analitik şirketi Chainalysis tarafından derlenen küresel kripto varlık algı endeksi derecelendirmesinde dördüncü sırada yer aldı.

Chainalysis internet sitesinde yer alan verilere göre ilk üç sırayı Vietnam, Hindistan ve Pakistan aldı. Kenya beşinci sırada yer aldı. ABD sekizinci, Çin on üçüncü oldu.

Şirketin analitik raporu, Ukrayna’nın dünyadaki piyasa katılımcıları arasında kripto varlıklarıyla en büyük işlem hacmine sahip olduğunu söylüyor. Ayrıca Ukrayna, 2020 yılında en yüksek bitcoin kazancına sahip ilk 10 ülke arasına girmişti.

Dikkat! Ukrayna’da şehirlerarası yollarda 17 yeni trafik kamerası çalışmaya başladı

Bu derecelendirme hakkında yorum yapan Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Ukrayna’nın derecelendirmede aldığı dördüncü sıranın vatandaşların kripto varlıklarını kullanma arzusunu ve ülkedeki kripto endüstrisinin daha da gelişmesi için mekanizmalar oluşturma ihtiyacını gösterdiğini belirterek “Blockchain şirketi Chainalysis’in verileri sayesinde Ukraynalıların aktif olarak kripto varlık kullandığını ve bunlardan nasıl para kazanılacağını biliyoruz. Bakanlığımızın öncelikli hedeflerinden biri kripto şirketlerinin işletilmesi ve gelişmesi için gerekli tüm koşulları sağlamak. Sanal varlıklar, Ukrayna’nın uluslararası haritada bir yargı alanı olarak konumunu güçlendirecek.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com