Ukrayna Kültür Bakanı’ndan TOP-5 Ukrayna filmi önerisi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Kültür ve Bilgi Politikaları Bakanı Aleksandr Tkaçenko Radyo Svobodo’da bir röportajında izlenmesini en çok önerdiği 5 modern Ukrayna filmini sıraladı.

Ukrayna Kültür ve Bilgi Politikaları Bakanı Aleksandr Tkaçenko tarafından önerilen 5 modern Ukrayna filmi ve televizyon dizisi.

Siborgs: Kahramanlar Asla Ölmez (Кіборги)

2017 yılında Ahtem Seitableyev tarafından çekilen bir dram-savaş filmidir.

Kara Kuzgun (Чорний ворон)

Taras Tkaçenko’nun 2019 yapımı filmi Ukraynalı isyancıların 1920’lerde işgalci komünist hükümete karşı mücadelesi anlatılmaktadır.

Çılgın Düğün (Скажене весілля)

Vladislav Klimçuk’un 2018 yapımı komedi filminde Fransa’ya çalışmaya giden Katya’nın Afro-Fransız bir kalp cerrahı ile evlenerek dönmesi ile ailesi arasında geçen ilişkiler anlatılmış.

Kaydaş’ı Yakala (Спіймати Кайдаша)

Ailede ebeveynler ve çocuklar arasındaki kuşak çatışmasına değinen ve Kaydaş ailesi hakkında 12 bölümlük bir televizyon serisi.

İhtiyar Adamlar (Великі Вуйки)

Aleksandr Timenko’nun 16 bölümlük bir televizyon dizisi.

Plana göre, Velikiy Vuyki köyünden iki köylü, köylerinde bir yol inşası için zorla para almak umuduyla Kiev’e gelir. Başkentte, sadece yeni karakterlerle tanışmakla kalmayıp şehrin ritmine de adapte olurlar. alışılmadık teknoloji, metro, alışveriş merkezleri, güzellik salonları ve daha fazlası.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com