Ukrayna, kripto para sahipliklerine yapılan derecelendirmede lider durumda

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, nüfusunun %12.7’sinin herhangi bir kripto para birimine sahip olduğu ülke olarak, yapılan derecelendirmede lider konumunda.

Kripto Para Bittrex

Triple A ödeme platformuna göre 5.565.881 Ukraynalı herhangi bir kripto para birimine sahip. Bunun sonucunda Ukrayna, vatandaşları tarafından kripto paranın aktif kullanımı açısından yapılan ülke derecelendirmede lider durumdadır.

İkinci sırada, 17,379,175 kişinin veya ülke nüfusunun %11.91’inin kripto paraya sahip olduğu Rusya yer alıyor. Üçüncülük, 2,941,502 kişi veya nüfusun %10.34’ü ile Venezüella’ya gitti. İlk beş ayrıca Kenya ve Amerika Birleşik Devletleri’ni de içeriyor.

Kaynak, Ukraynalıların 2020’de bitcoin yatırımlarından yaklaşık 400 milyon dolar kazandığını ve bunun Ukraynalı yatırımcıları dünyanın en zenginlerinden biri haline getirdiğini ekliyor. Ukraynalıların bitcoin çılgınlığı sıradan vatandaşlarla sınırlı değil, Ukrayna hükümet yetkilileri tarafından da destekleniyor. 2021’in başlarında yetkililer, 2.6 milyar dolardan fazla bitcoine sahip olduklarını söyleyerek “en fazla kripto para birimi sahibinin şehir konseylerinde, Savunma Bakanlığı’nda ve Ulusal Poliste çalıştığını” belirtti.

Ukrayna’da bugünden itibaren halkın kullandığı elektrik fiyatları düşürüldü

Dünya Bankası’na göre, 2020’de Ukrayna’nın GSYİH’sının neredeyse %10’u ülkeye gönderilen kişisel havalelerden geldi. Birçok Ukraynalı göç etti ve geleneksel bankacılık yöntemlerini kullanarak para transferi için büyük ücretler ödeyerek ailelerine evlerine para göndermeye devam ediyor. Bununla birlikte, Bitcoin, Ukraynalıların banka kullanmadan sınır ötesi daha hızlı ve daha ucuza para göndermesine izin veriyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com