Ukrayna, “koronavirüs” ülkeleri listesini güncelledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, 30 Ekim 2020 itibariyle “kırmızı” ve “yeşil” bölgelerdeki ülkelerin listesini güncelledi.

Özellikle Ukrayna Turizm Geliştirme Ajansı basın servisinden de duyurulduğuna göre Ukraynalılar için turistik özelliği olan Bulgaristan “kırmızı” bölgeye geçirilirken, İsrail “yeşil” bölgeye girdi.

30 Ekim itibariyle toplamda 50 ülke kırmızı bölgeye alındı. Bunların bazısı: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Büyük Britanya, Ermenistan, Gürcistan, İrlanda, İzlanda, İspanya, İtalya, Kuveyt, Lübnan, Hollanda, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, ABD , Macaristan, Fransa, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Karadağ, İsviçre şeklindedir.

“Kırmızı bölge” ülkelerinden döndükten sonra, Ukraynalılar “Diy vdom” uygulamasını kullanarak kendi kendine izolasyona gitmelidir. Negatif bir PCR testi sonucu aldıktan sonra kendi kendine izolasyonun erken sonlandırılması mümkündür.

Ukrayna’ya girmek isteyen tüm yabancıların Covid-19’u kapsayan bir sigorta poliçesine ihtiyacı bulunmaktadır. “Kırmızı” bölge ülkelerinden gelen kişiler , Ukrayna sınırını geçmeden 48 saatten daha uzun süre önce gerçekleştirilen PCR ile COVID -19 için negatif bir test sonucuna sahiplerse, gözlemlere tabi değildir.

30 Ekim itibariyle aralarında Avustralya, Azerbaycan, Arnavutluk, Beyaz Rusya, Brezilya, Yunanistan, Danimarka, Mısır, Hindistan, İsrail, Kazakistan, Kanada, Kenya, Kıbrıs’ın da bulunduğu 143 ülkeyi vurdu. Çin, Kolombiya, Küba, Letonya, Litvanya, Maldivler, Fas, Meksika, Moldova, Nepal, Almanya, Yeni Zelanda, Norveç, BAE , Paraguay, Peru, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Tayland, Tunus, Türkiye, Özbekistan, Finlandiya , İsveç, Japonya şeklinde bulunan ülkeler ise yeşil bölgededir.

Bu ülkelerden gelenlerin koronavirüs testi yaptırmasına veya kendi kendine izolasyona gitmesine gerek yoktur. Yabancılar ise sadece Covid-19’u kapsayan bir sigorta poliçesi ile ülkeye girmelidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com