Ukrayna, “kırmızı” ve “yeşil” bölgelerdeki ülkelerin listesini güncelledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, yurt dışından döndükten sonra kendi kendine tecrit veya teste girme ihtiyacını belirleyen “kırmızı” ve “yeşil” bölgelerdeki devletlerin listesini güncelledi.

30 Ağustos itibariyle belirlenen ülkeler listesine göre Ukraynalıların en çok seyahat ettiği ülkeler arasında yer alan Türkiye halen yeşil bölgede kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte Slovenya, Mısır ve Bulgaristan da yeşil bölgededir.

Yeni listeye göre Ukraynalıların çok fazla tercih ettiği tatil ülkeleri arasında yer alan Hırvatistan “kırmızı bölgeye” girdi. Arnavutluk ve Karadağ ise “kırmızı” bölgede kalmaya devam etti.

Ukrayna’ya farklı ülkeden giriş yapacaksanız, giriş sonrası sürpriz yaşamamak adına listeyi kontrol etmelisiniz.

“Kırmızı” ve “yeşil” bölgelerin durumlarının tam listesi şu şekildedir:

Ukrayna, son 14 günde 100 bin kişideki koronavirüs vaka oranı Ukrayna’dan yüksek olan ülkeler kırmızı listede yer alırken, bu ülkelerden Ukrayna’ya giriş yapan kişilerin, 24 saat içinde PCR testini yaptırmaları ya da iki hafta karantinada kalmaları gerekmektedir.

Geçen hafta Ukrayna’nın 28 Eylül’e kadar yabancı vatandaşların girişini bazı kategoriler dışında yasakladığını hatırlatmak gerekmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com