Ukrayna, kırmızı bölge ülkelerini güncelledi. Bulgaristan kırmızı oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Sağlık Bakanlığı 5 Mart 2021 itibariyle yayınladığı kırmızı listeye 54 ülkeyi dahil etti.

Dokuz ülke kırmızıdan yeşil bölgeye geçti: Beyaz Rusya, Büyük Britanya, İrlanda, Portekiz, Katar, Paraguay, Panama, Arjantin ve Saint Vincent ve Grenadin Adaları.

Bulgaristan ve Kıbrıs ise yeşil listeden kırmızı listeye alındı.

Koronavirüs görülme sıklığının son 14 günde 100 bin kişi başına 239.6 vaka sınırını aşması durumunda o ülkeler listeye dahil edildi. Bir hafta önce bu rakam 186.4 vaka idi. Ukrayna’daki insidansın artması nedeniyle gösterge yükseldi.

Türkiye ise 150.7 insidans oranı ile yeşil listede kalmaya devam etti.

Bir kişi kırmızı bölgedeki bir ülkeden gelirse, 14 gün kendini tecrit etmek zorunda veya ülkeye girmeden en fazla 48 saat önce yapılan bir PCR negatif test sonucunu sunmak zorundadır. Tecrite girenlerin, tecridi sonlandırılması koşulu, kişinin hasta olmadığını doğrulayan negatif bir test sonucudur.

Karantina kuralları vatandaşlığına bakılmaksızın tüm ziyaretçiler için aynıdır ve yolcunun geldiği ülkenin bulunduğu bölgeye bağlıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com