Ukrayna kırmızı bölge ülkeler listesini 11 Aralık itibariyle güncelledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

11 Aralık 2020 tarihli Ukrayna Sağlık Bakanlığı kararı ile kırmızı liste ülkeleri güncellendi ve toplamda 38 ülke kırmızı bölgede yer aldı. Polonya, İtalya, Ermenistan ve Romanya yeşil listeye alındı.

Ukrayna’ya göre 26 ülkede son 14 günde daha yüksek COVID-19 görülme sıklığı daha yüksek olduğu; 12 ülke ise istatistik yayınlamadığı için kırmızı listede yer almaktadır.

Polonya, İtalya, Ermenistan ve Romanya 11 Aralık itibariyle kırmızı listeden yeşil listeye alınırken, bu ülkelerden Ukrayna’ya dönenlerin artık karantinaya girmesine veya test yaptırmasına gerek yok.

Hollanda, Moldova, Güney Kıbrıs, Azerbaycan, Panama ve Belize ise Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın kırmızı listesine girdi.

Ukraynalı turistlere açık olan Rusya, Beyaz Rusya’nın yanı sıra BAE, Türkiye, Mısır, Maldivler, Dominik Cumhuriyeti ve Tanzanya halâ yeşil liste ülkelerindedir.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı’nın 11 Aralık 2020 tarihli kırmızı ve yeşil bölge ülkeleri

Karantina döneminde Ukrayna’ya giriş kuralları

Ukrayna, hem vatandaşları hem de yabancılar ve vatansız kişiler için ülkeye giriş izni vermektedir. Yabancılar yanlarında COVID-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortasına sahip olmalıdır.

Yeşil bölge ülkelerinden Ukrayna’ya gelenler karantinaya alınmamaktadır ve test yaptırmalarına gerek yoktur. Ancak bir kişi kırmızı bölgedeki bir ülkeden gelirse, 14 gün kendini tecrit etmek zorundadır.

Kendi kendine izolasyonu sona erdirmek için, bir yolcu Ukrayna’da koronavirüs için bir PCR testine girebilir veya Ukrayna’ya girmeden 48 saat önce yapılan böyle bir analizin sonucunu kullanabilir. Karantinanın sonlandırılması koşulu, kişinin hasta olmadığını doğrulayan negatif bir test sonucudur.

Karantina kuralları tüm ziyaretçiler için aynıdır ve yolcunun geldiği ülkenin bulunduğu bölgeye bağlıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com