Ukrayna, kendi topraklarından Rus gazının geçişini durdurmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Enerji ve Çevre Bakanı Aleksey Orjel tarafından bir televizyon programında Ukrayna’nın, 1 Ocak 2020’den itibaren Rus gazının geçişini durdurmaya hazır olduğunu aynı zamanda, Ukrayna için gaz geçişinden para alma önceliği olmaya devam ettiği söylendi.

Orjel “Gaz hakkında konuşmak gerekirse, transit geçiş anlaşması imzalanmasına yönelik müzakerelere doğrudan katılıyorum, Ukrayna topraklarında taşımayı durdurmaya hazırız. Şimdi yeraltında bulunan Ukrayna gaz depolarında rekor miktarda gaz var. Ancak hiçbir gaz nakliye anlaşması imzalamanın önceliğini dışlamıyoruz”dedi.

Aynı zamanda, Bakan, Ukrayna için önceliğin hala gaz geçişi için fon almak olduğunu vurguladı.

Bakınız: Rusya resmi olarak Ukrayna’ya gaz satmayı reddedip şartlar öne sürdü

Rusya Federasyonu devlet başkanlığı sözcüsü Dmitri Peskov, bir Rus televizyon kanalındaki programda Rusya’nın alternatif yollar olsa bile Rusya’nın Ukrayna’dan gaz geçişini reddedemeyeceğini söyledi.

Daha önce, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özellikle, Gazprom ile Naftogaz arasındaki adli ihtilafları çözme isteğini duyurmuştu.

Putin, Rusya’nın Ukrayna’ya indirimli fiyatla ve ülke üzerinden transit gaz geçişi müzakerelerine hazır olduğunu da belirtmişti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com