Ukrayna karantinayı yıl sonuna kadar uzattı, kısıtlamaları sıkılaştırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukrayna’daki karantinanın Aralık ayı sonuna kadar uzatılmasına karar verdi. Karantina kısıtlamaları 31 Aralık’a kadar geçerli olacak.

Kabine toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Maksim Stepanov, yeni koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Ukrayna’da karantinanın uzatıldığını söyledi. Ayrıca karantinayı güçlendirmeye karar verdiler.

Stepanov , “Yeşil bölgede 50’den fazla kişinin katılımıyla kitlesel etkinliklerin yapılmasının yasaklanması öneriliyor . Ayrıca, tüm spor etkinliklerinin seyircisiz oynanması öneriliyor.” Dedi.

Karantina bölgeleri kriterlerinde de değişiklikler yapıldı. Özellikle son 7 günde 100 bin nüfus başına 48 olan test kapsama oranı iki katına çıkarıldı.

Ek olarak, toplu toplantılarda izin verilen kişi sayısına ilişkin kurallar değiştirilmektedir.

“Yeşil bölgede”, 1.5 metrelik sosyal mesafe ve maske rejimine tabi olarak, toplamda 50 kişiyi geçmeyecek toplu etkinliklere izin verilecek.
“Sarı bölgede” – en fazla 30 kişi.
“Turuncu bölgede” – en fazla 20.

Spor müsabakalarında, Sağlık Bakanlığı’nın ayrı bir anlaşması ile seyirci ile yapılabilecek uluslararası müsabakalar haricinde tüm maçların oynanmasına izin verilmektedir.

Buna ek olarak, hükümet 22:00-07:00 saatleri arasında (“yeşil”, “sarı” ve “turuncu” bölgelerde) gıda satış noktalarının çalışmasını yasaklamaya karar verdi .

Bakanlar Kurulu, üniversitelerin 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında uzaktan eğitime aktarılmasını tavsiye ederken lide ve altı okullar için 15 Ekim’den itibaren sonbahar tatillerinin başlatılmasını önerdi.

Hükümet bir yeri “kırmızı bölgeye” dahil etme kriterlerini de değiştirmeye karar verdi: 14 günlük insidans oranı 100 bin kişi başına 320’den fazla ise o bölge “kırmızı bölgeye” geçecektir.

Toplantıda konuşan Stepanov, “Bundan önce, gösterge dinamikti ve karşılık gelen ulusal ortalamanın beş katı şeklindeydi.” dedi.

Ayrıca, Bakanlar Kurulu, koronavirüsle mücadele için fondan yaklaşık 3 milyon grivnayı Sağlık Bakanlığı’na tahsis etti:

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com