Ukrayna İsyan Ordusu, işbirlikçilerle ilgili bir yasanın kabul edilmesini talep ediyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi yakınlarındaki bir mitingde Ukrayna İsyan Ordusu (UPA) yürüyüşünün katılımcıları, “Ukrayna devletinin işbirliğinden korunmasına ilişkin yasanın” kabul edilmesini talep ediyor.

Ukrayna İsyan Ordusu, işbirlikçilerle ilgili bir yasanın kabul edilmesini talep ediyor

Ukrinform ajansının haberde, böylece yürüyüşe katılanlar, Ukrayna hukuk alanına “işbirlikçi” kavramının getirileceği bir yasanın çıkarılmasını talep ettiler; işbirlikçilerin suçlarını incelemek için özel bir komisyon oluşturulmalıdır.

Buna ek olarak, yürüyüşe katılanların talepleri arasında: SBU ve Ulusal Polisin, 2014’ten beri işbirliği içinde görülen Ukrayna vatandaşlarının Rusya yanlısı faaliyetlerine etkili bir şekilde yanıt vermesini sağlamak; Rus yanlısı “112”, NewsOne, ZIK, “Nash”, “Inter”, “Kiev Live” kanallarının yayın lisansının iptalleri; Donbass’ta Ukraynalı askerlerin Rus askerlerinin ve paralı askerlerin bombardımanına ateş açmasındaki kısıtlamaları kaldırmak bulunmaktadır.

Yürüyüşe katılanlar ayrıca Bankova Caddesi’nde bir gösteri düzenlediler – siyaha boyanmış kapılar ve kırmızı sıvıyla doldurulmuş birkaç şişe yerleştirdiler; eylemciler şişelere politikacıların ve liderlerin fotoğraflarını işaretlediler.

Eylem sırasında herhangi bir çatışma veya provokasyon meydana gelmedi.

14 Ekim Çarşamba günü Kiev’de, UPA’nın kuruluşunun 78. yıldönümü ve Kazaklar Günü olan Ukrayna Savunma Günü münasebetiyle sağ güçlerin geleneksel yürüyüşü “Marsh UPA – 2020” ye ev sahipliği yaptı. Taras Şevçenko Anıtı’ndan başlayan yürüyüşe yaklaşık 3.000 kişi katıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com