Ukrayna iş dünyası, sonbaharda ikinci dalgaya hazırlanıyor; işten çıkarmalar kaçınılmaz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna iş dünyası İşgücü piyasasındaki durumda en azından yıl sonuna kadar bir iyileşme beklemiyor. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor. İşsizliğin daha da artması bekleniyor.

Koronavirüs Düşünen işadamı Ukrayna

Ukrayna iş dünyası sonbaharda daha katı kısıtlamaların getirilmesini beklerken, bunun ülkede işsizliğin daha da artması anlamına geleceğini belirtiyor.

Ukrayna Gelecek Enstitüsü’nden Igor Tişkeviç “Özellikle potansiyel işgücünden tahmini işsiz sayısından bahsediyorsak % 10 çok iyimserdir. Bu niceliksel olarak % 13 ila% 15 arasında bulunmaktadır” dedi..

Dmitrieva & Partners’ın yönetici ortağı Olga Dmitrieva‘da onunla aynı fikirde: “Epidemiyolojik durum kötüleşirse, o zaman bu yeni işten çıkarmalardan kaynaklanıyor olabilir … Şahsen 1 Eylül’de ofisi birkaç haftalığına uzaktan çalışmaya geçireceğim. Çünkü başka bir hastalık dalgası olacağını tahmin ediyorum. Durumu zorla karantinaya almak istemiyorum, çalışanlarımın hastalanmasını istemiyorum.” dedi.

Çoğu işletme, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler, şu anda benzer bir durumdadır. Ancak uzmanlar, “hayatta kalamayacak” pek çok işletme olacağını söylüyor. Ve bu işletmelerin bir işten çıkarmaya gitmeleri beklenmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com