Ukrayna, IMF’nin geri ödemesiz diliminin yarısını borç ödemesinde kullanacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’nın dış borç ödemelerinin zirvesi 29 Eylül’de bekleniyor. Ukrayna’nın bu tarihte 1 milyar dolardan fazla dış borç ile devlet tahvilleri için 13 milyar UAH’dan fazla ödeme yapması gerekmektedir.

IMF Ukrayna

Merkez Bankası başkanı Bogdan Danilişin bu ödemelere hazırlık olarak Maliye Bakanlığı’nın 1 milyar SDR’yi serbestçe çevrilebilir para birimine dönüştürdüğini söyledi.

Daha önce, parlamentoda konuşan Maliye Bakanı Sergey Marçenko, SDR’lerin dağıtımının bir parçası olarak IMF’den alınan fonların yalnızca borç yükümlülüklerini değiştirmek için kullanılabileceğini söyledi.

Büyükelçi Güldere’nin Ukrayna şehirlerini ziyareti Nikolayev’le devam ediyor

21 Eylül’de IMF misyonu Ukrayna’daki çalışmalarına başlamıştı. Ukrayna , Kasım – Aralık ayı sonunda stand-by programı kapsamında Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) ikinci dilimi olan 750 milyon doları almayı bekliyor. Ayrıca bu dönemde AB Makro Yardımı çerçevesinde 2. diliminin 600 milyon Euro’luk kısmını alması da bekleniyor.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com