Ukrayna IMF ile yeni şartlar üzerine müzakerelere başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası (NBU) Başkan Yardımcısı Oleg Çuriy tarafından belirtildiğine göre ve Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, IMF heyetinin gelişine hazırlanıyorlar. Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı Uluslararası Para Fonu ile daha fazla işbirliği konusunda müzakerelere başladı.

Ubr.ua‘nın verdiği habere göre, “Bir işbirliği var. Tabii ki, bu belgelerin imzalanması ile ilgili değil, ancak diyalog devam ediyor. IMF temsilcilerinin yeni hükümetin onaylaması sonrasında Ukrayna’ya gelmesini dört gözle bekliyoruz, yani yakında olması gerekiyor.” dedi.

Ayrıca bakınız: IMF İle Müzakereler Eylül Ayında Başlıyor

Çuriy’e göre, IMF’li yeni program, “Bankacılık dışı finansal hizmetler için piyasanın denetim işlevlerinin yeniden belirlenmesi, finansal hizmetlerde tüketicilerin haklarının korunması ve yasadışı zenginleşmeye dönük yeni düzenlemeler” dahil olmak üzere önceki programda yerine getirilmemiş koşulları da içerebilir.

NBU’nun başkan yardımcısı, iç piyasada gaz fiyatlarının yükseltilmesi ile ilgili olarak, IMF’nin belirli bir fiyat önermediğini, ancak bunun piyasa değerine uygun olduğunu belirtti.

Ayrıca “Bu yıl IMF ile birlikte yeni program kapsamında 2 milyar dolarlık bir tahsilat öngörüyoruz. Ve gelecek yıl da.” dedi.

Çuriy ayrıca IMF’den yatırımcılara gelen desteğin önemli olmadığını, aslolanın bir programın olması gerçeğine dikkat çekti. Yeni IMF programı ile birlikte Ukrayna’nın diğer uluslararası finans kuruluşlarından fon alabileceğini hatırlattı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com