Ukrayna ile Katar arasında 15 belge imzalandı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ile Katar arasında 13’ü devletlerarası ve ikisi ticari sözleşme olmak üzere 15 belge imzalandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada Ukrayna’ya yatırım çekmek ve farklı alanlarda işbirliğine dönük belgelerin imzalandığını belirtti.

Bu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy “İmzalanan anlaşmalar, devletimize yatırımları çekmek, tarım sektörünün gelişmesi ve Ukrayna’nın dünyada gıda güvenliğinin garantörü olarak kurulmasıyla ilgilidir.” dedi.

Ayrıca enerji, altyapı, askeri-teknik işbirliği alanlarında işbirliği anlaşmaları imzalandı.

Cumhurbaşkanı “Gelecek için, bankacılık sektörüne yatırım yapma fırsatı sunduk. Denizcilere ait sertifikaların karşılıklı tanınması üzerinde anlaştık. Bir sonraki adım, sürücü belgelerinin tanınmasıdır.” dedi.

Buna ek olarak Ukrayna, 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği sırasında, özellikle teknik ve güvenlik konularında Katar’a yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi. Zelenskiy Katar’a Ukrayna’daki “Büyük İnşaat” projelerine yatırım yapma teklifinde bulundu.

Zelenskiy Telegram kanalındaki açıklamasında şöyle seslendi:

Bugün Katar Emiri’nin sarayında Ukrayna milli marşı çalındı. Bu, Ukrayna’nın Körfez bölgesinde potansiyelini ilan eden ve çeşitli alanlarda işbirliğini derinleştirmeye hazır bir devlet olarak duyulduğu anlamına geliyor.

Ziyarette, çeşitli bakanlar ve bürokratlardan oluşan Ukrayna heyeti, Katar tarafı ile 13 önemli devletlerarası belge imzaladı, ayrıca iki ticari sözleşme de imzalandı. Bu anlaşmalar, güvenilir bir ortak olarak hareket ettiğimiz ortak projeleri hayata geçirmek için yeşil ışık yakıyor. Ve bu, Ukrayna ekonomisini uluslararası iş ortakları için çekici kılan reformlardan kaynaklanmaktadır.

İmzalanan sözleşmeler, ülkemize yatırımların çekilmesi, tarım sektörünün gelişmesi ve Ukrayna’nın dünyada gıda güvenliğinin garantörü olarak kurulmasını ilgilendiriyor. Enerji, altyapı ve askeri-teknik işbirliği beklentileri alanında işbirliği anlaşmaları da imzalandı. Gelecekte bankacılık sektörüne yatırım yapma fırsatları sunduk. Ayrıca denizcilerin sertifikalarının karşılıklı olarak tanınması konusunda anlaşma yapıldı. Bir sonraki adım, ulusal sürücü belgelerinin tanınmasıdır.

Önümüzdeki yıl Katar’daki FIFA Dünya Kupası sırasında Ukrayna polisinin düzeni sağlamaya yardımcı olacağı için gurur duyuyorum. En iyi olarak davet edildiler.

Ukrayna milli marşı Katar’da çalındı ​​ve gelecekte Ukrayna dili de duyulacak. Eşim, Ukrayna’nın First Lady’si Olena Zelenska, dünyanın dört bir yanındaki müzelerde Ukraynaca sesli rehberleri tanıtmaya devam ediyor. Şimdi Katar zamanı.

Ukrayna heyetinin Doha ziyareti sırasında Katar Emiri Tamim bin Hamad Al Thani ile kişisel görüşmelerim oldu. Sadece Ukrayna’nın Katar’ı Körfez bölgesindeki kilit ortaklardan biri olarak görmek için tüm ön koşullara sahip olduğunu doğruladılar.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com