Ukrayna İçişleri Bakanlığı Türk Büyükelçiliği heyetiyle bir araya geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Tatiana Kovalçuk, Türkiye Cumhuriyeti Ukrayna Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere ile bir çalışma toplantısı düzenledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Toplantıya Kiev Büyükelçiliği Müsteşarı Buket Kabakçı ve İçişleri Bakanlığı Müşaviri Hakan Sıralı ve Silahlı Kuvvetler Ataşesi Ergun Cebeci de katıldı.

Taraflar, güncel işbirliği konularını ve gelişimi için yeni beklentileri tartıştılar. Özellikle, Ukrayna polisi ve sınır muhafızlarının Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından eğitilmesi konuları konuşuldu.

Buna ek olarak, sınır ötesi suç ve diğer tehditlerle etkili bir şekilde mücadele etmek için denizcilik ve sınır güvenliği alanında işbirliğini güçlendirmeyi ve her iki ülkenin vatandaşlarının sınır geçiş prosedürlerini düzene sokma yolları üzerinde anlaşmaya vardılar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com