Ukrayna için yeterli: Yurtdışına ihracat yasağı kalkabilir.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Yardımcısı Taras Kaçka tarafından açıklandığına göre Ukraynalı üreticiler piyasaya yeterince kişisel koruyucu ekipman sağladılar, bu nedenle kişisel koruyucu ekipman ihracatı yasağını azaltma kararı alındı.

Maske

Kaçka “Son iki ay içinde üreticilerimiz, en azından maskeler, eldivenler, tulumlarla ilgili olarak iç pazarı doyurabildi. Bir karar almak için, ihracatı kısıtlama konusunda karar verme sürecine dahil olan tüm yetkililerle koordineli olarak çalışıyoruz, böylece bu yasağı bir şekilde devam ettirmek için hiçbir nedenimiz olmadığından emin olun. Yakın gelecekte ihracattaki yasağın kaldırılması sözkonusu.” dedi.

Bakan yardımcısına göre, son birkaç ay içinde Devlet Çalışma Servisi 160 milyondan fazla maske dağıttı.

Kaçka “Bugünlerde, ihracat yasağının 1 Haziran’dan sonra uzatılmasının tavsiye edilmediğine dair nihai bir tartışmaya aşamasına gireceiz, böyle bir yasağın azaltılması için koşullar olup olmayacağını bakılacak. Ancak böyle bir karar vermek için iyi bir yapıcı diyaloga ihtiyacımız var.” diye ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com