Ukrayna İçin Yeni Finansman Programı Gündemde

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, parlamento seçimlerinden sonra Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir finansman programı üzerinde anlaşabilir.

Vladimir Zelenskiy’nin makroekonomik politika danışmanı olan Oleg Ustenko, “Parlamento seçimlerinden sonra yeni bir program başlatmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki, ya yeni bir programın başlatılması ya da eski programın gözden geçirilmesi konusundaki müzakere süreci haziran yada ağustos aylarında başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca mevcut finansman programının parametrelerini genişletme ve gözden geçirme olasılığını da kabul eden Ustenko, “İki seçenek mümkün: eski program kapatılacak ve yeni bir program başlatılacak ya da mevcut programın parametrelerini revize edilecek ve genişletilecek. Ancak ilk seçenek ana seçenektir.” dedi.

Daha önce bildirildiği üzere, 21 Mayıs Salı günü IMF’nin Stand-by düzenlemesine ilişkin çalışmaları, Ukrayna’da başlayacak.

Kaynak: Ukrinform

Gökberk Kuzgunkaya

Gökberk Kuzgunkaya, 2018 yılında Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ardından Ukrayna'da Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Türkiye-Ukrayna ilişkileri üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. UkrHaber sitesinde haber koordinatörlüğü görevinde bulunmaktadır. İletişim: gokberkkuzgunkaya@gmail.com